1121 Budapest, Zugligeti út 60

Fogfehérítés, Fogkőeltávolítás

Otthoni fogfehérítés

A fogfehérítést kizárólag egészséges, tiszta fogfelszínen lehet elvégezni. Az eredményesség és a legszebb fogszín elérése érdekében a fogfehérítést előzze meg egy fogkő-eltávolítás, majd a fogfehérítés előtti pár napban érdemes a fogazatot felkészíteni a beavatkozásra. Az Opalessence® fehérítő gélt, egy speciális, az Ön egyéni adottságaira szabott és fogainak felszínéhez pontosan igazodó sín segítségével viheti fel. A fogfehérítő sínt lenyomatvételt követően laboratóriumunk készíti el. A sín anyaga lágy műanyag fólia, viselése kényelmes. A fogfehérítés eredménye egyénenként változik, hiszen befolyásolja a kiindulási fogszín. Az éjszakai fogfehérítő 16%-os zselét tartalmaz, így a tapasztalatok szerint 3-5 éjszaka elegendő a várt fogszín eléréséhez. Elképzelhető, hogy valakinek elegendő két alkalom, másnak többre van szüksége a szép eredményhez.

BriteSmile & Prevdent

A rendelői fogfehérítés előnye, hogy látványos fehéredést eredményez akár 1,5 óra alatt. A fogfehérítés során egy Ph-semleges zselé kerül a fogakra, amit kék fénnyel aktiválnak. Az elszíneződésektől függően 3-szor, esetleg 4-szer húsz perces kezeléseket alkalmaznak, mialatt Ön pihenhet, zenét hallgathat, vagy megnézhet egy filmet. A Brite Smile fogfehérítés eredménye természetesen függ a kiindulási színtől és attól, hogy az Ön fogai hogyan reagálnak a fogfehérítésre. Az általunk nyújtott fogfehérítés tökéletesen biztonságos, nem károsítja a fogakat, töméseket és a koronákat. A fehérítés hátránya, hogy a fogak átmenetileg érzékennyé válhatnak. Fontos tudni, hogy a fogfehérítés csak a természetes fogakat világosítja ki, a töméseket, koronákat és a hidakat sajnos nem tudja világosítani.

Fogékszer

A fogakon megcsillanó apró ékszer még szebbé teszi a mosolyt. Általában az első fogak valamelyikére helyezzük az ékszert, a fog élére, vagy oldalára, minden egyéni igényt figyelembe véve. Maga a beavatkozás teljesen fájdalommentes. Az ékszert ragasztóval úgy illesztjük a helyére, hogy a fogzománcot egyáltalán nem sértjük meg. A felragasztott kis dísz általában három hónapon át fenn marad, de a tapasztalatok szerint ennél jóval tovább lehet minden gond nélkül viselni. A későbbiekben bármikor nyom nélkül eltávolítható.

A szájhigiénés kezelés

A fogakon idővel lerakódások keletkeznek, amit foglepedéknek nevezünk. A nyál oldott ásványi anyagai sók formájában ki tudnak csapódni a lepedékben, így jön létre a sárgás-barnás színű, kemény fogkő. A lepedékben és a fogkövön lévő baktériumoknak két káros hatása van: a fogazaton fogszuvasodás alakul ki („kilyukad”), illetve hatására az íny begyullad. Az ínyvérzés az ínygyulladás első jele, ám a kezdetben fájdalmatlan ínygyulladás ráterjedhet az egész fogágyra. Így alakul ki a fogágygyulladás (parodontitis), ami hosszú évek múltán a fog meglazulásával, majd elvesztésével járhat. Megfelelő szájhigiénével a foglepedék távol tartható, de a fogkő már csak fogorvosi műszerekkel távolítható el. A kezelést szakképzett szájhigiénikus vagy parodontológus végzi, megközelítőleg egy órán keresztül. Elsőként fogait megtisztítják a rajtuk képződött lerakódásoktól egy ultrahangos eszközzel, illetve szükség esetén kézi műszerekkel megszabadítják a fogat az íny feletti fogkőtől, az esetleges elszíneződéseket homokfúvóval eltávolítják, majd a fogakat átpolírozzák. Második lépésben megismertetik Önt az egyéni szájhigiéne eszközeivel és módjaival. Megtanítják a helyes fogmosásra és a fogselyem-használatra és személyre szabott fogápolási tanácsokkal látják el.

Dr. Schatz Balázs az Egészségőr című műsorban beszélt rendelői fogfehérítésünkről:

Tekintse meg további ide kapcsolódó videóinkat a Mi a médiában nevű galériánkban.

 

Google+